BEO_BETON HALA_BELGRADE WATERFRONT

The building is courageously in connection with the territory, in constant dialogue with the urban texture, but also with nature and its limits.

Beton Hala Waterfront Center becomes a vertical connection between the Sava river and the hill of the fortress and Kalemegdan park, but providing a total permeability between the Boulevard and Karadjordjeva street with the terrace of Beton.

The shopping area is located close to the Karadjordjeva street, so that people can come directly, while the exposition area is located next to the fortress in order to create a direct lift from the terrace of Beton Hala; in this case the tourists are encouraged to visit gallery, starting a museum walk, to arrive in the old town.

New perspectives on the river can be watched the roof will create a lot of possibility to walk; thanks to the slopes and green roof people enjoy the view.

LOCATION

CLIENT

YEAR

PROGRAM

 

PROJECT ARCHITECT

TEAM

 

BELGRADE

BELGRADE MUNICIPALITY

2011

MUSEUM - COMMERCIAL INTERMODAL HUB 

MATTEO ASCANI

MARIANGELA PUGLIESE, 

STEFANO MORELLI, 

CARLO MORRONE

AMA_BETONHALA WATERFRONT
AMA_BETONHALA WATERFRONT
AMA_BETONHALA WATERFRONT
AMA_BETONHALA WATERFRONT

GREEN

AMA_BETONHALA WATERFRONT
AMA_BETONHALA WATERFRONT

DOCKS

AMA_BETONHALA_WATERFRONT_05
AMA_BETONHALA_WATERFRONT_05

ATTRACTION POINTS

AMA_BETONHALA WATERFRONT
AMA_BETONHALA WATERFRONT

CONNECTION