MLG_ROCK 'N ROLLE

The aim of the project is enter in the required program through new spatial elements, completely demolishing the existing structure of the refuge, into desuetude and little historical interest, formulating a new idea with contemporary effect. We moved away from the alpine hut iconography, reinterpreting the concept and the functional purpose. It still maintains a direct line to the old building, using the same soil and orientation. Malga Fosse today needs a project able to communicate a contemporary character and identity.

The project presented here is consistent with these principles, is based on the identification of precise morphological elements, designed with new technology, energy-saving, resources and skills, and able to communicate well with tradition through the use of materials, not relying on mere aesthetic criteria, but on security, energy and water supply, waste disposal and wastewater, housing quality, allocation of space, capacity and comfort of rooms.

LOCATION

CLIENT

YEAR

PROGRAM

PROJECT ARCHITECT

TEAM

 

 

 

 

CONSULTANT

LEED CONSULTANT

PASSO ROLLE, ITALY

PRIVATE

2013

REFUGE-BAR RESTAURANT 

MATTEO ASCANI

ALESSANDRO MANCINI, ALESSANDRO MENGACCI, FATMA SEZGI MAMLAKI, GABRIELE MELUZZI, GIULIA DRUDA, JANA ZACKOVA, MARCO FABI

CLAUDIA POZZA

SILVIA ANGELI

MLG_11
MLG_11
press to zoom
MLG_01
MLG_01
press to zoom
MLG_02
MLG_02
press to zoom
MLG_03
MLG_03
press to zoom
MLG_06
MLG_06
press to zoom