SLU_ZIGZAG SCHLUDERN

The design approach is motivated by architectural assessments that aim to create a building of modern setting clear, however, reports that so decisively to the type of building typical of this small town in South Tyrol, for good to a smooth integration into the profile of the village , and which presents architectural characteristics such as to make immediately apparent the public character. The sloping lines are born from wanting to be a bridge between the two nuclei existing and establish a new hub for the country, with open spaces and paths a diverse community initiative. Volume that seeks contact chat with the two public buildings neighbors but Also with the country through the roof garden accessible to all with a ladder placed at the multipurpose center and body projects towards the inner area (square), where they are Because classrooms. The children are taken ideally in the middle, above the square. And it is kept in alignment with the existing buildings facade neighbors. The project comes as a distant part of the sites belonging to the pre-existing binding, extending the provision of public services and increasing the level of quality of life for residents.

LOCATION

CLIENT

YEAR

PROGRAM

 

PROJECT ARCHITECT

TEAM

 

 

 

CONSULTANT

COLLABORATORS

SCHLUDERN, ITALY

MUNICIPALITY

2013

KINDERGARTEN

REHEARSAL MUSIC STUDIO

MATTEO ASCANI

JANA ZACKOVA

MARIA ZERNONE

FRANCESCO ROSA

STEFANO MORELLI
CLAUDIA POZZA

CARLO MORRONE, CECILIA SANTONI

AMA_ZIGZAG SCHLUDERN
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN
press to zoom
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN

VERTICAL CONNECTION

press to zoom
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN

ACCESSABILITY

press to zoom
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN

FLUXES

press to zoom
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN
AMA_ZIGZAG SCHLUDERN

FUNCTIONAL RELATIONSHIP WITH ADJACENT BUILDINGS

press to zoom